IMG_7641_edited.jpg

Heinrike Bergmans

Loopbaancoach

 

Wie ben ik?

 

Op zoek naar mijn KernTalenten


Ik studeerde af als handelsingenieur en bedrijfseconoom en ging aan de slag bij Kredietbank als kantoordirecteur en later als hoofd cel particulieren. Mijn studies en job waren heel resultaatgericht, maar mijn hart lag bij de mensen achter die resultaten. Hoe kon ik hen helpen om hun potentieel te beleven?

Toen mijn collega’s en ikzelf kinderen kregen, zag ik in dat potentieel niet over werk + gezin gaat, maar over ‘mijn’ leven. Wat wil ik (niet) in mijn leven? Een scheiding wierp me terug op mezelf en dwong me om dat helder te krijgen.

 


Op zoek naar verbinding
 

Tijdens een jaar loopbaanonderbreking startte ik als reflexoloog. Ik leerde klanten om via hun lichaam te herkennen wat er (on)bewust binnen in hen gebeurt. Een bijna-doodervaring ‘hielp’ me daarbij: 2 jaar lang voelde ik mijn eigen lichaam niet. Ik bleef zoeken om terug verbinding te maken met mezelf en slaagde er uiteindelijk in. Een zeer intense en vooral boeiende leerschool.

Mijn inspiratie bij die carrière switch en zoektocht naar mezelf? Mijn vader, die zich 3 keer volledig herschoolde om zijn passie te volgen en daarin telkens succesvol was. En mijn moeder, die haar partner verloor tijdens haar zwangerschap en door haar rouwproces heen toch koos om voluit te leven.

De puzzelstukjes vallen ineen
 

Mijn aanbod evolueerde door inzichten uit mijn leven en extra opleidingen die me verder op het spoor zetten van menselijk potentieel:   
 

•         Stress management: hoe ontstaat stress, hoe werkt stress en hoe ga je ermee

•         Hartcoherentie: wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechnieken voor bewuste stressreductie.

•         KernTalentenAnalyse: ontdek je persoonlijkheid, potentieel en intrinsieke motivatie in 23 talenten.

•         Theory U: systeem denken en voelen om transformaties op diverse levels te begeleiden
 


Na 12 jaar in de banksector, 18 jaar als reflexoloog en 16 jaar als docente in reflexologie, stress- en traumaverwerking en training, is mijn aanbod doorleefd en blijft het evolueren. Hoe mag ik jou ondersteunen zodat ook jouw puzzelstukjes vallen?

 

Contact

Je kan bij mij online of telefonisch een afspraak maken op woensdag.

E: heinrike.bergmans@paradocs.be

Gsm: 0476/90 50 03

Websites : www.sarafijn.be en www.jobplezier.be

 

Loopbaancoaching met loopbaancheques

 

Waarom loopbaancoaching? 

 

•           Als je op zoek bent naar een betere balans tussen werk en privé.

•           Als je wil weten welke job echt bij je past.

•           Nieuwe uitdagingen zoekt of net meer regelmaat.

•           Als je anders wil leren omgaan met situaties of collega’s op het werk.

•           Als je met plezier uit je bed wilt komen, blij om te gaan werken.


 

Aanpak en werking loopbaancheques

 

In een eerste intake gesprek van 30 minuten luister ik naar je verhaal en geef meteen feedback over een mogelijke aanpak. Dit gesprek is vrijblijven. Is de klik er tussen ons, dan plannen we samen verder. Is de klik er niet, dan betaal je ook niet voor dit gesprek.

 

Elke zes jaar kom je als werknemer en zelfstandige in aanmerking voor 7 uur loopbaanbegeleiding. De belangrijkste voorwaarde is dat je reeds 7 jaar aan het werk bent voordat je hiervoor in aanmerking komt.

Dit gebeurt via loopbaancheques die je aanvraagt bij de VDAB. Na het intake gesprek bezorg ik je via mail alle informatie over hoe je dit doet.

Nadat jij je geregistreerd hebt, kan je de eerste cheque aanvragen. Die is geldig voor 4 uur en kost jou 40 euro. De tweede cheque van 3 uur kan je pas aanvragen als de eerste afgesloten is. Ook deze cheque kost jou 40 euro.

 

Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor je geplande afspraak. Zo kan ik in jouw plaats nog eventueel doorgeven aan iemand anders. Indien je minder dan 24 uur op voorhand annuleert, wordt het bedrag van de gepland consultatie aangerekend als tegemoetkoming.

 

Betalen kan cash, online of via payconiq.