top of page
230929 - Paradocs-110.jpg

Koen Eelen

Podoloog

Wie ben ik?

Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Sindsdien werk ik als podoloog in Nederland. Met de ervaring die ik nu heb, ben ik gestart in Brecht om mijn kennis en passie voor het vak verder te zetten.   

Voor wie is podologie nuttig?

 • Kinderen

 • Sporters

 • Volwassenen

 • Ouderen

 • Preventieve screening voor iedereen

Podologisch onderzoek

Anamnese : Bij elke start van een nieuw onderzoek wordt er een uitgebreid gesprek gehouden om de klacht beter in kaart te brengen.

Klinisch en biomechanisch onderzoek : Er worden metingen gedaan van voet tot lage rug. Dit is om de bewegingsuitslag van de verschillende gewrichten te controleren en mogelijke afwijkingen te ontdekken. Daarnaast worden er ook actieve, passieve en weerstandstesten gedaan om spierkracht en lengte in kaart te brengen.

Bewegingsanalyse : Hier wordt er uitgebreid gekeken tijdens het stappen en lopen met highspeed-camera’s naar hoe de voet functioneert op hoger gelegen segmenten, en andersom.
We kunnen ook op de graad nauwkeurig gaan kijken hoeveel bepaalde gewrichten (te veel) bewegen en dit ook gaan gebruiken bij een eventueel zolenplan.

Drukmeting : Als de klacht een relatie heeft met verhoogde druk ter hoogte van de voeten meet ik dit op met een drukmeting. Hier kan ik zien waar er overdruk is of waar er afwijkingen zijn in de drukverdeling.

Behandelplan : Na het onderzoek bespreek ik met u wat de oorzaak is van de aanwezige klacht(en), en hoe we deze het best behandelen.


Als er een podologische zool gemaakt moet worden, gebeurt dit door een belaste afdruk te maken die vervolgens 3D wordt in gescand. De zolen worden vervaardigd via Borginsole. https://www.borginsole.com/

Instrumentele behandeling

 • Silicone orthese ter ontlasting van druk of bevordering van de teenstand

 • Ingegroeide nagels behandelen

 • Nagelbeugels maken

 • Eksterogen verwijderen

Wat breng je mee naar het eerste onderzoek?

 • Korte sportbroek

 • Identiteitskaart

 • Voorschrift van arts-specialist verplicht bij chronische aandoeningen (reuma, diabetes,…)

 • Meest gedragen schoenen, veiligheidsschoenen en sportschoenen

 • Eventuele medische beeldvorming, verslagen, etc.

Tarieven

Onderzoek +16 (70 euro) + zolen (195 euro) : 265 euro
Onderzoek -16 (70 euro) + zolen (165 euro) : 235 euro
Instrumentele behandeling 30 min. : 40 euro
Kleine silicone : 25 euro
Grote silicone : 40 euro
Nagelbeugel : 30 euro
Jaarcontrole : 55 euro
Tweede paar podologische zolen : 160 euro 

diabetes screening / voetbehandeling 2x per jaar : 35 euro

Je kan betalen via Payconiq, Bancontact of cash.

Terugbetaling

Er is momenteel enkel mogelijkheid tot terugbetaling bij Partena (50€ per jaar) en de liberale mutualiteit (30€ per jaar). Hiervoor neemt u zelf de nodige documenten mee, en een doktersvoorschrift.

Helan (Partena) : https://www.helan.be/nl/ons-aanbod/ziekenfonds/voordelen-en-terugbetalingen/steunzolen/?redirect=www.partena-ziekenfonds.be/nl/ziekenfonds-en-voordelen/voordelen-en-terugbetalingen/steunzolen#advantage-detail-1de73e26-0ba8-47f6-9c51-b683c8b247f8

Liberale Mutualiteit : https://www.lm-ml.be/nl?fbclid=IwAR05zEEhYqP-4f_-UtS0fOF3FPchXqYExdrITMG3CE81KKH64_tjVCtmEgc

Vlaams en neutraal ziekenfonds

https://www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/podologische-zolen/?fbclid=IwAR0aXtUYSjflPaSp4X98bsiehBIVwf4OlbT1Oe0hJvKVOX1mNXbW57xIHI0

Contact 

E : koen.eelen@paradocs.be

https://www.podologiefeetback.com/

bottom of page