top of page
LG-LVarchitecten-dokterspraktijkS-Brecht_72dpi_watermerk-3_edited.jpg

Medisch Huis

Forfaitair betalingssysteem


Begin 2024 schakelt onze praktijk over naar een forfaitair betalingssysteem. Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen, aarzel dan niet om deze te stellen aan onze onthaalbediende Stephanie Verlinden. 

Wat is het forfaitair betalingssysteem?


Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een forfait, of een vast bedrag van je ziekenfonds. Dit betekent dat als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. Ook voor thuisverpleegkundige zorgen moet je als patiënt niets betalen. De enige voorwaarde is dat je bent aangesloten bij een ziekenfonds.

Maximaal inzetten op preventie en coachen naar een gezonde levensstijl

De reden dat we deze beslissing genomen hebben is, omdat dit systeem meer mogelijkheden biedt om samen te werken met een groter team van praktijkverpleegkundigen en onthaalmedewerkers.

We evolueren naar een geneeskunde die meer inzet op preventie en het coachen naar een gezonde levensstijl. Om dit te kunnen doen, hebben we de hulp nodig van verpleegkundigen die hiervoor speciaal opgeleid zijn.


We begrijpen dat dit een aanpassing vraagt, maar we zijn ervan overtuigd dat we op deze manier betere zorg zullen kunnen bieden.

 

Inschrijven


Elke patiënt van het medisch huis zal zich kunnen inschrijven via een inschrijfformulier op papier dat je binnenkort in ons medisch huis zal kunnen vragen. Je bezorgt het ons terug tijdens je volgende consultatie of steekt het in onze brievenbus. Vanaf de maand na je inschrijving betaal je niets meer voor een consultatie of huisbezoek.


Je kan je binnenkort ook aan de hand van je identiteitskaart ter plaatse in het medisch huis elektronisch inschrijven. Je kan dan elektronisch (met je pin-code van de identiteitskaart) het inschrijvingsformulier ondertekenen. Door in te schrijven, engageer je je om steeds het medisch huis te contacteren wanneer je een huisarts of (thuis)verpleegkundige nodig hebt.


Wanneer je een huisarts of verpleegkundige consulteert binnen de niet terugbetalingszone*, die niet verbonden is aan ons medisch huis moet je dit zelf betalen zonder tussenkomst van het ziekenfonds. Heb je echter een dringend medisch probleem buiten onze openingsuren, of bevind je je ver weg? Dan kan je wel een andere reguliere zorgverlener raadplegen, en dan zal ons medisch huis je de kost van de consultatie zonder het remgeld terugbetalen. 

*De zone van niet terugbetaling is de actieradius van het medisch huis waarbij je enkel indien uitgevoerd op voorschrift van medisch huis/buiten de openingsuren een terugbetaling krijgt.

 


Uitschrijven


Je kan je steeds gratis terug uitschrijven door het invullen van een uitschrijfformulier dat je kan vinden op de website, of vragen in het medisch huis. De uitschrijving is administratief in orde vanaf de maand daaropvolgend.

Wie zijn we?

 

Dr. Richard Demmers
Dr. Sonja Saison
Dr. Dieter Goris
Dr. Helen Lambrechts


Praktijkverpleegkundige

Lotte Vermeyen


Onthaalmedewerker
Stephanie Verlinden

Praktische informatie

Het medisch huis is geopend van maandag tot vrijdag vanaf 8u tot 19u. We werken enkel op afspraak. Om een afspraak te maken, mag je bellen naar 03 291 02 20. We zijn alle werkdagen bereikbaar tussen 7u en 19u. Gelieve te vermelden of het om een dringend probleem gaat.

 


Wachtdienst

Deze is enkel bedoeld voor zaken die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is. Na 19u en tijdens het weekend bel je naar 03 650 52 53. Tijdens het weekend en op feestdagen kan je terecht bij de huisartsenwachtpost Noordrand te AZ Klina Brasschaat.

Praktijkverpleegkundige


Onze praktijkverpleegkundige Lotte Vermeyen start voltijds bij ons vanaf januari 2024. Net zoals bij de dokters, kan je online of telefonisch een afspraak maken bij haar. Je kan bij haar terecht voor technische handelingen zoals bloedafnames, wondzorg, oren uitspuiten, wratjes bevriezen, afname van een hartfilmpje, vaccinaties of inspuitingen, etc. Ze doet ook de opvolging van chronische zorg, zoals diabetes, astma, COPD, nierlijden, etc.

Thuisverpleegkundige zorgen


Ook wanneer je zorg aan huis nodig hebt, contacteer je ons medisch huis en kunnen we de thuisverpleegkundige zorg voor je organiseren en opvolgen. De thuisverpleegkundigen zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen op 7.
Indien je na een ziekenhuisopname, of op vraag van een arts, verpleegkundige zorgen in het medisch huis of thuis nodig hebt, kan het medisch huis dit voor je regelen. Je moet hiervoor zelf niets te betalen.

Consultaties

We werken enkel op afspraak. Geef duidelijk je klachten vooraf aan, zo kunnen we voldoende tijd voor je inplannen. Indien je meerdere vragen hebt, of met meerdere personen komt, maak je een dubbele afspraak.

Telefonische vragen


Voor korte vragen of resultaten kan je je huisarts dagelijks telefonisch spreken tijdens de belmomenten.
Meer informatie vind je terug op onze website.

Huisbezoeken


We komen enkel aan huis bij patiënten die zich om medische redenen niet kunnen verplaatsen. In het medisch huis zelf zijn er betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. Een huisbezoek vraag je telefonisch aan voor 10u. Indien nodig komt de huisarts dezelfde dag nog bij je langs.

Vragen of suggesties?


Heb je suggesties om de werking van ons medisch huis te verbeteren? Laat het ons weten.

Op die manier help je ons om onze praktijkwerking te optimaliseren.

 
bottom of page